Staňte se našimi fanoušky na:

Lívance s domácím džemem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LÍVANCE Droždí rozdrobíme do mísy, rozmícháme s cukrem a 100ml vlažného mléka, kvásek necháme vzejít. Pak přidáme mouku smíchanou se špetkou soli, zbytek mléka a vejce, metličkou vyšleháme hladké těsto. Necháme ho na teplém místě asi 30 minut kynout, pak postupně naléváme malou naběračkou na lívanečník a pečeme z obou stran dozlatova. Nakonec lívanečky potřeme domácím džemem, přidáme kopečky tvarohu a lehce poprášíme skořicí. TVAROH Tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do tvarohu. DŽEM (4 sklenice po 250 ml) Maliny a borůvky očistíme a asi 1/4 od každého druhu dáme stranou. Zbylé ovoce dáme do hrnce a rozmačkáme, přivedeme k varu a pozvolna vaříme do změknutí a rozvaření. Přidáme želírovací sukr 2:1, kyselinu citronovou a zbylé celé ovoce. Na mírném ohni znovu povaříme 5 minut. Odstavíme z ohně, přidáme pálenku a plníme do horkých vyvařených sklenic. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout, otočíme zpátky a uskladníme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!