Staňte se našimi fanoušky na:

Borůvkové mlsoty

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŘEZY 1 piškotový plát, 400g bílého jogurtu, 400g borůvek, 150g cukru, 100g Lučiny, 1/4l smetany 33%, 80g rybízové marmelády, 1 vanilkový cukr, 10 plátků želatiny, 1 lžíce rumu, několik kapek vanilkové esence, několik kapek limetkové šťávy, bylinky na ozdobu Z piškotového plátu seřízneme vrchní kůrku, seřízneme ho podle velikosti formy a rozkrojíme podélně na dva pláty. Spodní polovinu potřeme rybízovou marmeládou, přilepíme na ni druhou polovinu plátu a slepený korpus dáme do formy. Část borůvek rozmačkáme s 1/3 cukru. Želatinu namočíme na 7 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Lučinu rozmícháme se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem pak vmícháme jogurt. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, rozpustíme v misce ponořené do teplé vodní lázně a vmícháme do jogurtové hmoty. Pak po částech vmícháme smetanu ušlehanou do tuha a rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme vanilkovou esenci, do druhé přidáme rozmačkané borůvky, rum a limetkovou šťávu, nalijeme do formy na slepený plát. Povrch posypeme zbytkem z borůvek dáme do chladu. Hned jak borůvková hmota částečně ztuhne, nalijeme na ni druhou část hmoty s vanilkou, rozetřeme a necháme tuhnout asi 2 hodiny v chladu. Hotové nakrájíme na řezy a můžeme ozdobit bylinkami. */ Místo želatiny můžeme použít agar. NAPOLEON 300g listového těsta, 300g borůvek, 4 vejce, 5dl pomerančové šťávy, 120g + 2 lžíce cukru, 60g maizeny, 2 lžíce pomerančové kůry nakrájené na nudličky, mouka na vál, 1dl vody Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na 12 čtverců rozm. 7x7 cm. Přendáme je na plech s pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 180°C dozlatova. V hluboké pánvi přivedeme k varu 2/3 pomerančové šťávy smíchané se 120g cukru. Přilijeme maizenu smíchanou se zbytkem šťávy a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pak vmícháme rozšlehaná vejce a dál vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Krém ihned odstavíme z ohně, postavíme do studené vody a mícháme, dokud nevychladne. Na konec v kastrůlku svaříme 2 lžíce cukru s 1dl vody a pomerančovou kůrou, až vznikne hustý sirup. Na čtyři talířky položíme jeden upečený plátek, přidáme lžíci krému a borůvky a to opakujeme ještě 2x. Na konec věžičky ozdobíme povařenou kůrou a pokapeme cukrovým sirupem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!