Staňte se našimi fanoušky na:

Sachr dort

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, strouhanou kůru z pomeranče a citronu, skořici a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, pak sirup stáhneme z tepla a přilijeme rum i pomerančovou šťávu. Promícháme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V míse vyšleháme máslo se 4 lžícemi vody a 50g cukru. Přidáme 7 žloutků a šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Pak pomalu do směsi přiléváme a zašleháváme rozpuštěnou čokoládu. Bílky vyšleháme v čisté míse zvlášť se zbylým cukrem do tuhé pěny. Vyšlehané bílky dáme do čokoládové směsi a promícháme. Poté přidáme po lžících hladkou mouku. Formu an drot vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170°C. Směs přelijeme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Po 15 minutách snížíme teplotu na 140°C a asi 40 minut dopékáme. Vychladlý korpus polijeme citrusovým sirupem a necháme nasáknout. Poté podélně rozpůlíme a promažeme meruňkovou marmeládou. Na polevu nalijeme do hrnce 170ml vody a přidáme cukr. Svaříme do hustoty sirupu a vmícháme nalámanou čokoládu. Mícháme do rozpuštění. Necháme částečně vychladnout a dort potřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!