Staňte se našimi fanoušky na:

Red velvet korpus

Autor receptu: lucie.d.adamkova (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
40× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dno dortové formy (23 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem. V podmáslí rozmícháme barvu. Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt. Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky. Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme. Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinout. Pak opatrně nožem odřízneme korpus od stěny formy, vyjmeme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Zcela vychladlý korpus zabalíme do fólie a uložíme minimálně na hodinu do ledničky, lépe přes noc. Studený korpus dvakrát prokrojíme a připravíme krém

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |11. ledna 2014
dobrý Odpovědět
roxana-zdena |20. srpna 2013
Foto je hezké, ale spíš to barvou připomíná punčový řez, jak se dosáhne červené barvy či je to zkreslené fotkou? Odpovědět
Lenny |17. června 2013
recept mě zaujal,vyzkouším jej Odpovědět
olma |15. června 2013
super Odpovědět
Monina |1. června 2013
jak to, že zčervená Odpovědět
Monina |1. června 2013
to musím zkusit Odpovědět
Mona22 |31. května 2013
vyzkouším Odpovědět
AdyDari |27. května 2013
Také by mě zajímal typ barvy :) Odpovědět
Barficka |26. května 2013
neznám, ale zní to zajímavě, Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |21. května 2013
jakou barvu používáte gelovou nebo práškovou Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!