Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty z mletého hovězího masa

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BIFTEK LINDSTRÖM 1 malá cibule, 150g nakládané červené řepy, 1/2kg mletého hovězího, 3 žloutky, 2 lžíce kaparů, 100ml nálevu z řepy, sůl, ml.pepř, hrst sekané petrželky olej na smažení, 2 lžičky hladké mouky Cibuli a červenou řepu nasekáme, maso dáme do misky a přidáme žloutky, cibuli, řepu, kapary, nálev, osolíme, opepříme. Prohněteme a necháme asi 20 minut odležet na chladném místě. Do masové směsi přidáme petrželku, uděláme z ní 4 bifteky a opečeme na pánvi s olejem. Bifteky přendáme do pekáčku a necháme dojít asi 15 minut na 190°C. Výpek v pánvi zaprášíme moukou a rozředíme trochou vody. Šťávu asi 15 minut povaříme, dosolíme a dopepříme. Jako příloha se hodí brambory, zelené fazolky a sázené vejce. TATARÁK 400g hovězí svíčkové, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce hořčice, špetka ml. papriky, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, 4 žloutky, 8 krajíců staršího chleba, worcestr, olej Maso odblaníme, v robotu nasekáme (kdo chce může naškrabat nožem) a dáme do misky. Pak přidáme drobně nasekanou cibuli, kečup, hořčici, papriku a trochu worcestru. Všechno promícháme, osolíme a opepříme. Masovou hmotu rozdělíme na 4 části, z každé uděláme bochánek. Na talíři uprostřed uděláme důlek a dáme do něj žloutek. Jako příloha se hodí lehce osolené topinky potřené česnekem. WELLINGTON 150g žampionů, 1/2 červené papriky, 1 cibule, pár snítek petrželky, 2 lžíce másla, lžíce hl. mouky, 250ml smetany 33%, sůl, ml. pepř, 700g mletého hovězího, 2 žloutky, 350g listového těsta, sezam na posypání, zelené fazolky Žampiony s paprikou nakrájíme, cibuli s petrželkou nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme na něm žampiony, pak k nim vmícháme mouku a zalijeme je smetanou. Osolíme, opepříme a na mírném ohni cca 10 minut dusíme, odstavíme a necháme zchladnout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme 1 žloutek, papriku, cibuli a petrželku, asi 4 lžíce žampionové omáčky, osolíme, opepříme a propracujeme. Listové těsto rozválíme na tenký plát a rozkrojíme na 4 stejně velké obdélníčky. Z masové hmoty uděláme 4 větší karbanátky a zabalíme je do kousků těsta. Balíčky rozložíme na plech s pečícím papírem (spojem dolů), potřeme je zbylým rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme asi 35 minut na 190°C. Na talíř k nim dáme zbylou omáčku, fazolky a bramborovou přílohu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!