Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Smažený obalovaný květák

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Smažený obalovaný květák  je tradiční české jídlo. Setkali jste se s ním někde jinde ve světě? Zaručeně ne. A umíte tento klasický pokrm připravit? Pokud ne, je tento recept určen přímo pro vás. Je to snadné a celkem rychlé. Takže, nejdříve si větší květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě tak, aby nám lehce změkl. Pokud budeme připravovat smažený květák ve friťáku, nepředvařujeme a obalujeme jej čerstvý. Dále růžičky obalíme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných mírně osolených vejcích(můžeme přilít i trochu mléka) a nakonec ve strouhance. Takto připravený květák smažíme na oleji, ze všech stran, dozlatova. Oleje dáme tolik, aby růžičky byly zpola potopeny. Osmažené uhotovené kousky klademe na ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Podáváme s vařeným bramborem, oblohou s čerstvé zeleniny a tatarskou omáčkou. Dobré chutnání!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |19. července 2013
Dobrota! Odpovědět
planeta |29. listopadu 2012
zdravé, květák obsahuje vápník (ženy!, proti osteoporóze) Odpovědět
Petr121212|29. září 2013
máme rádi Odpovědět
Amélie|21. září 2013
ještě dávám trochu mléka do vajíčka Odpovědět
Amélie|21. září 2013
To je moc dobré, dělám stejně. Odpovědět
Mindínek|13. srpna 2013
Mám moc ráda :) Odpovědět
Vltava|12. července 2013
také tak dělám Odpovědět
šj001|29. června 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!