Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Medovník

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na medovník si nejprve do menšího nižšího hrnce dáme med, cukr, tuk a vajíčka. Vše zahřejeme, metlou vyšleháme řídkou hmotu a necháme vychladnout. Připravíme si vál, na který dáme hladkou mouku a smícháme ji s připravenou směsí a lžičkou sody. Rukama vypracujeme hladké vláčné těsto, které si rozdělíme na 4 díly a přímo na plechu na pečícím papíru je postupně vyválíme na tenkou placku. Máme-li plechy dva, pečeme nadvakrát. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a placky postupně krátce pečeme. Po chvilce snížíme teplotu, aby se nevysušily. Po upečení získají medovou barvu a když vychladnou, tak jsou celkem tuhé. Krém na medovník si připravíme následovně: rozšleháme máslo, cukr moučka, vanilkový cukr, z 1/2 litru mléka vychlazený vanilkový puding a rum. Placky promažeme krémem, poklademe jednu na druhou a širším nožem začistíme okraj dortu, aby byl rovný. Nakonec medovník polijeme čokoládovou polevou (tvoří se z čokolády na vaření a dvou lžic másla) a dáme na chladnější místo. Nemusí se uchovávat v lednici. Medovník je třeba připravovat minimálně 3 - 4 dny před podáváním, přičemž nejlepší je jeden týden po upečení. na krém 30 dkg másla|30 dkg cukru moučka|1 vanilkový cukr|1/2 litru mléka|1 vanilkový puding|2 lžíce rumu|na polevu 10 dkg čokolády na vaření|2 lžíce másla

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |18. prosince 2013
ukládám si, vypadá krásně Odpovědět
petra.stefanova.7 |12. června 2013
vyzkouším Odpovědět
J |2. června 2013
vyzkousim Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
Daninka |12. května 2013
mnam Odpovědět
simm |6. května 2013
Vypadá to zajímavě. Možná vyzkouším. :) Odpovědět
cesalky |3. května 2013
mnamka Odpovědět
FOTOrecepty |14. února 2013
Medovník mám rád. Odpovědět
jola |29. ledna 2013
dobrota Odpovědět
pavlinf |28. ledna 2013
vynikající Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!