Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hovězí vývar

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté maso dáme do velkého hrnce, zalijeme jej vodou a necháme vařit. Vaříme přibližně hodinu. Nezpomínáme dolévat vodu, které se vyvařuje. Jestliže chceme mít maso uvařené za kratší dobu, lze jej pokrájet. Mezitím očistíme mrkve, petržel a celer, které po hodině přidáme do hrnce. Takto vaříme ještě půl hodiny nebo déle, chceme-li mít hovězí vývar silnější. Pěnu, která se bude na hladině tvořit, průběžně odstraňujeme. Krátce před dovařením ochutíme vegetou, pepřem a trochou soli. S tou bychom měli šetřit, neboť hovězí vývar je sám o sobě slaný dost. Nakonec hovězí vývar zcedíme hustým sítkem. Hovězí vývar vydrží v lednice 3 dny, ale můžeme je rovněž zmrazit, čímž se jeho trvanlivost prodlouží na 2 – 3 měsíce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jííťa |8. prosince 2014
11111111111 Odpovědět
jííťa |8. prosince 2014
11111 Odpovědět
Annett |4. listopadu 2014
zkusím 1+ Odpovědět
Anna1960 |9. května 2013
dobrota Odpovědět
kote19 |27. února 2013
skusím :) Odpovědět
freya |18. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!