Staňte se našimi fanoušky na:

Knedlík z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny dáme do hnětací nádoby v následujícím pořadí - 250 ml mléka (nebo 125 ml mléka + 125 ml vody), 1 vejce (nebo místo vejce - 1 lžíce olivového oleje), 500 g hrubé mouky (může být i polohrubá), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného nebo 1/4 kostky čerstvého droždí, 3 hrsti kostek z rohlíků a zapneme na program TĚSTO. Těsto si během hnětení ohlídáme a buď přisypeme mouku, nebo přilijeme trochu mléka. Těsto by nemělo lepit. Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut kynout. Vaříme nad parou: do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vyždímanou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, aby nám utěrka nezačla hořet :-). Až voda začne vřít, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme. Vaříme ve vodě: knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10 minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme. Paříme v napařovacím hrnci: těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 2 - 3 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků, dáme do parního hnce, kde v jednotlivých patrech máme buď propíchaný pečící papír nebo patra jen lehce potřeme olejem. Někdo nechává kynout cca 10 minut, ale není potřeba. Zapneme časovač na 20 - 25 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |24. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |19. ledna 2015
:-) Odpovědět
Polda |18. ledna 2015
zajímavé Odpovědět
SimoneckaC |18. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|18. ledna 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!