Staňte se našimi fanoušky na:

Katama - kynuté placky

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla. Cibulky si nasekáme nadrobno. Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji nasekanou cibulkou a z jedné strany stočíme do válečku. Váleček stočíme do šneka. Šneky opět vyválíme na placky. Každou placku propícháme na několika místech vidličkou, aby se nekroutila při smažení. Placky zvolna usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Přikusujeme k polévce nebo zeleninovému salátu. Jsou opravdu dobré i jen tak samotné, doporučuji rovnou udělat z dvojité dávky 6 placek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |3. září 2013
Děkuji všem za tolik chvály :o))) Odpovědět
planeta |3. září 2013
super, díky za inspiraci, 1+ Odpovědět
Trudka4 |17. července 2013
Waw, máte samé dobré recepty. Díky za inspiraci. Odpovědět
Peťa:-) |13. července 2013
kdo umí ten umí Odpovědět
janaskubal |25. června 2013
Vypadjí trochu jako zapečené langoše. Dobrůtka Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
super Odpovědět
Penelope |12. června 2013
Báječné! Odpovědět
maruskaji |3. června 2013
Vypadá to moc dobře. Odpovědět
Michi |3. června 2013
like Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!