Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí tofu

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Budete potřebovat: 1 litr sojového mléka; 1,5 šálku vody; 2 lžičky hořké soli (sůl koupíte ve zdravé výživě) jako srážedlo a ještě čisté plátno Ohřejte sojové mléko. Vedle rozpusťte sůl ve vodě. Vlijte skoro všechno do horkého mléka. (Trochu vody si nechte stranou kdyby náhodou srážení nezačalo, můžete dolít.) Promíchejte ve směru hodinových ručiček a nechte stát asi 5 minut. Mléko se vysráží. Přelijte přes síto s plátnem. Vymačkejte co nejvíc tekutiny. Hmotu zabalte, zatěžte a nechte stát dalších 10 minut, pak je tofu hotové.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
krups|26. července 2014
vypadá nádherně vyzkouším také Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!