Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská nádivka

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájenou veku (na kostičky) zalijte mlékem a nechte vsáknout. Oddělte žloutky od bílků; operte kopřivy, spařte ve vroucí vodě, sceďte a nechte okapat. Šunku nakrájejte na nudličky, spařené kopřivy posekejte a s najemno pokrájenou cibulí orestujte na másle. Směs přidejte i s nasekanou petrželkou, zbytkem mléka a žloutky ke zvlhčené vece. Promíchejte, osolte, opepřete a okořeňte muškátovým květem a utřeným česnekem. Nakonec ušlehejte z bílků sníh a vmíchejte ho do nádivky. Zapékací formu vymažte sádlem, vysypte moukou a naplňte nádivkou. Pečte v mírně vyhřáté troubě 30-40 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!