Staňte se našimi fanoušky na:

Chlupáče z cukety - Bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytou a osušenou cuketu (i se slupkou) nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte 30 minut odležet, musí pustit vodu. Pak cuketovou řezanku pořádně vyždímejte a přidejte k ní pokrájenou housku a vejce. Těsto zahustěte moukou a strouhankou podle potřeby a osolte (hmota musí držet tvar). Z těsta udělejte v dlaních koule cca 4cm (ruce máčejte ve studené vodě) a pak knedlíky dejte do vroucí vody. Hned jak knedlíky vyplavou na hladinu stáhněte oheň a vařte ještě asi 2 minuty (podle velikosti) pak je sceďte. Můžou se dát jako příloha k pečenému masu (bůček, krůtí stehna apod.) se zelím, nebo samostatně s cibulkou opečenou na sádle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Zvonilka1|5. prosince 2015
Nooo,,,vypadaj zajímavě,,ukládám receptík a děkuji**** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!