Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí karamel

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr nasypeme do vyššího hrnce, dáme na plotnu a pomalu mícháme při střední teplotě. Když je cukr rozpuštěný, přidáme Heru a za stálého míchání rozpustíme a mícháme, až se spojí s cukrem. Necháme chvilku probublat při nižší teplotě. Poté přidáváme smetanu a za stálého míchání rozvaříme. Zkaramelizovaný cukr se rozpustí a vznikne řídká omáčka. Omáčku přecedíme přes drátěný cedník do sklenice se šroubovacím uzávěrem a necháme vychladnout. Karamel po vychladnutí ztuhne. Sklenici uzavřeme víčkem a dáme do lednice. Používáme na polevy, na polití pohárů, do krémů atd. Před použitím karamel necháme rozpustit v mikrovlnce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |5. listopadu 2014
mňam 1++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!