Staňte se našimi fanoušky na:

Zelňačka ve vývaru

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelí propláchneme a vymačkáme, vložíme ho do hrnce, přidáme 3 lžíce másla a vývar v takovém množství, aby se zelí nepřipálilo.Hrnec přikryjeme a vše dusíme 3-5 minut na prudkém ohni, později oheň zmírníme a dusíme asi 90 minut, občas promíchejte. Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme nadrobno a necháme podusit na másle, přidáme rajčatový protlak Necháme prohřát a 10 minut před koncem dušení přidáme k vývaru se zelím. Zbytek vývaru necháme projít varem a přidáme k vařenému zelí. Vše vaříme ještě 20-30 minut, pak dochutíme solí, bobkovým listem a chvíli ještě vaříme. Hotovou polévku na talířích ozdobíme nasekanými bylinkami a smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |1. května 2014
ukládám Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!