Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka s fava fazolkami

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na kostičky nakrájejte řapíkatý celer, cibili, mrkev a orestujte na extra panenském olivovém oleji, po chvilce přidejte syrové fava fazolky a krátce orestujte. Nakonec zalijte zeleninovým vývarem a povařte cca 40 minut. Vedle na pánvi orestujte kousky pancetty a posypte hotovou polévku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |4. listopadu 2014
Pro objev - veškeré informace najdete na internetu netřeba zbytečných dotazů. Fava fazole - latinsky Vicia faba, česky bob obecný a američané je nazývají koňské fazole. Fava fazole se v různých zemích upravují na mnoho způsobů, např. smažené (solené nebo kořeněné) se prodávají jako chutné křupavé občerstvení. V kombinaci se sójou a chilli papričkami se používají na výrobu fermentované pikantní fazolové pasty. V Kolumbii jsou nejčastěji používány do zeleninových polévek, v Mexiku jako kaše. Odpovědět
objev |4. listopadu 2014
co jsou fava fazole? Odpovědět
Annett |1. listopadu 2014
zajímavá chuť, zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!