Staňte se našimi fanoušky na:

Kořeněná okurkovo-bramborová polévka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z rozpůlených okurek vydlabeme semínka, kousek dužiny odložíme, zbytek nakrájíme na větší kostky. Oloupané brambory rozkrájíme a cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli v něm podusíme. Přidáme nakrájené okurky i brambory, přilijeme vývar a asi 15 minut vaříme při mízké teplotě. Papriku a zbytek okurky nakrájíme na kousky, kopr otrháme. Polovinu kopru a řeřichy dáme do polévky a všechno najemno rozmixujeme. Přidáme papriku i okurku a povaříme asi 2 minuty. Dochutíme solí a cayenským pepřem, posypeme výhonky a zbytkem bylinek. Rada: 1. Pokud máme zbytky kuřecího pečeného či vařeného masa, můžeme ho do polévky přidat. 2. Okurku můžeme nahradit cuketou. 3. Aby byla pikantnější můžeme přidat worcestr nebo chilli pastu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!