Staňte se našimi fanoušky na:

Janovické houbové polévky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bujon
  • sádlo
  • bramborový škrob (solamyl)
  • sůl
  • žloutek
  • polévkové koření
  • pažitka
  • pepř
  • zavářka (do polévky)
  • houby penízovky a opeňky
  • česnek

Pracovní postup:

  1. JANOVICKÁ Z PENÍZOVEK: 200g penízovky smrkové, 2 lžíce solamylu nebo maizeny, 2 kostky kuřecího bujonu, sůl, mletý pepř, polévkové koření, stroužek česneku, 4 žloutky, pažitka - Očištěné houby zbavte části třeňů a kloboučky už nekrájejte. Škrob rozmíchejte ve studené vodě, přidejte kostky bujonu, sůl, pepř a houby. Povařte asi 10 minut a nakonec ochuťte polévkovým kořením a česnekem utřeným se solí. Na talíři přidejte žloutek a posypte nasekanou pažitkou.
  2. JANOVICKÁ Z OPENĚK: 300g openěk, 2 lžíce sádla nebo másla, kostka kuřecího bujonu, zavářka do polévky (může být rýže nebo těstoviny i rýžové nudle), sůl, mletý pepř - Nakrájené očištěné houby osmažte na tuku, do vroucího bujonu přisypte zavářku, přidejte osmažené houby i s tukem, osolte a opepřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!