Staňte se našimi fanoušky na:

Poleno Buche de Noël

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zašleháme do něj 50 g cukru. V další míse ušleháme žloutky se zbylým cukrem do husté bílé pěny. Zlehka do ní vmícháme prosáté kakao, vanilkový extrakt a nakonec připravený sníh. Těsto nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení a rozetřeme až k okrajům. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Upečený plát necháme trochu zchladnout a pak ho překlopíme na arch papíru na pečení poprášený moučkovým cukrem. Čokoládu na krém rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a necháme vychladnout. V míse utřeme moučkový cukr se změklým máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt a promícháme. Vychladlý plát těsta potřeme připraveným krémem a zarolujeme ho jako roládu. Zbylým krémem pak potřeme poleno i na povrchu a pomocí špejle nebo stěrky na něm vytvoříme strukturu připomínající kůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Akrajka|30. listopadu 2016
1+++++++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!