Staňte se našimi fanoušky na:

Ovesná omeleta

Autor receptu: garbage (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Prvně si dáme do mísy ovesné vločky, které zalijeme mlékem (ony krásně nabobtnají a stanou se vláčnější). Po pár minutách přidáme rozšlehaná vejce. Přidáme podle chuti sůl (případně i pepř, cukr), nakrájenou pažitku, špetku kurkumy a skořice (nemusí být) - možností je spousty (mletá sladká červená paprika, kakao atd.). Vše promícháme a přidáme postupně na rozehřátou pánev. Je lepší omeletu obrátit, neboť je to přeci jen trochu jiná omeleta, ale pozor, ať se nepotrhá (jakmile je na pánvi více "husté" hmoty, tak to má tendenci se trhat - proto jsem u druhé omelety zvolila rozpůlení). Až to bude hotové, můžeme si na ni dát cokoliv, já si dala švestková povidla, ale hodilo by se to i třeba s ovocem, jogurtem, tvarohem atd. Toto množství mně celkem zasytilo (měla jsem to na oběd - cca 2 větší omelety). Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |28. listopadu 2013
Určitě zkusím :-) Odpovědět
wieruska |27. srpna 2013
dobré, lze na slano i na sladko Odpovědět
Michele |25. července 2013
zajímavé :) Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Dobrota ;-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!