Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí koprová omáčka

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozsekaný kopr dáme do malého množství vody se solí povařit. Současně mixujeme kyselé mléko, mouku a žloutek z jednoho vajíčka a zalijeme tím za stálého míchání vařící se vodu s koprem. Jakmile se vše povaří, zhoustne a chuť mouky zmizí, rozklepneme 2 vajíčka na ztraceno do omáčky a přidáme zbylý bílek. Omáčku ochutíme podle potřeby solí, cukrem, octem. Po odstavení z ohně dáme nahoru oříšek másla a podáváme. Je výborná i bez masa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |17. srpna 2013
dobrota Odpovědět
Anna1960 |28. dubna 2013
mám ráda koprovku Odpovědět
trnecek |22. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
planeta |29. listopadu 2012
recept se mi líbí, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!