Staňte se našimi fanoušky na:

Chilli omáčka - sváteční verze

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něm osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě chvíli, dokud se nevydusí šťáva. Odtáhneme z přímého plamene a zasypeme gulášovým kořením, přidáme fazole i s vodou, v níž se namáčely, a dolijeme rajskou šťávou. Hrnec uzavřeme a směs dusíme na mírném plameni asi 50 minut. Do měkkých fazolí vmícháme koření, drobně pokrájený česnek a na proužky rozkrájené papriky. Necháme přejít varem, aby se papriky nerozvařily, podle chuti přiostříme, osolíme, případně přikyselíme. Výsledkem by měla být temně rudá, voňavá, ostrá směs, která se dá jíst studená i teplá a nejlepší je druhý nebo třetí den, když se všechny příchuti dokonale rozleží a smísí. V Mexiku, pravlasti této pochoutky, ji servírují na vařené rýži, naší chuti je bližší s krajícem tmavého chleba, případně slaným rohlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |20. srpna 2014
Mexická kuchyně nemusí být vždy ostrá – v Mexiku existuje spousta různých papriček s různou škálou ostrosti. Odpovědět
Lucinka |10. července 2013
Určitě to bude výborné :) Odpovědět
svatava.adamova |25. června 2013
vyzkouším :) Odpovědět
pajunc |2. června 2013
super, to bude dobrota! uloženo :-) Odpovědět
J |27. května 2013
vyzkousim Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
Výborné Odpovědět
petra22 |28. března 2013
.-) paráda Odpovědět
sojka30 |29. prosince 2012
namka Odpovědět
Marie 23|4. dubna 2014
ZKUSÍM Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!