Staňte se našimi fanoušky na:

Naše dva recepty na dušené kuře

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S koprem 1 kuře asi 1a1/2kg, instantní jíška, vývar z drůbků, sterilovaný kopr, citronová šťáva, asi 2 dl podmáslí, 1 žloutek Vykuchané kuře nakrájíme na kousky a osolíme, jíšku zalijeme vývarem z drůbků a necháme přejít varem. Přidáme kuřecí kousky a podusíme doměkka. Nakonec přidáme sekaný kopr a podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl a zalijeme rozšlehaným podmáslím se žloutkem, přivedeme do varu. Jako příloha se hodí brambory nebo halušky. S křenem 1 kuře asi 1,2 kg, 80g másla, vrchovaná lžíce hl. mouky, 2 dl smetany, 3 lžíce křenu, ošlejch, sůl, pepř, 1/2 kostky masoxu Kuře naporcujeme na 4 kusy, osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova. Opečené maso vyndáme, na tuku osmahneme drobně nakrájený ošlejch (zimní cibule), přidáme maso, masox, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou a necháme chvilku zasmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít var a přidáme nastrouhaný křen, odstavíme z ohně. Jako příloha se hodí např. rýže nebo těstoviny, ale i brambory nebo knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!