Vánoční pečený čaj

  • Vánoční pečený čaj
  • Vánoční pečený čaj
  • Vánoční pečený čaj
  • Vánoční pečený čaj
  • Vánoční pečený čaj
  • Vánoční pečený čaj
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 4.12.2012

Pracovní postup

Na čaj potřebujeme:

1 kg ovoce (může být čerstvé i mražené) - jablka, hrušky, pomeranče,švestky,rybíz,jahody, maliny, borůvky, mandarinky; 1-1,2 kg krystalového cukru; 1 citron; lžička skořice; 3-5 celých hřebíčků

Postup:

Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr (pokud chceme přidáme rum,ale nemusí být), citron celý - nakrájený na kousky, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme v hlubším pekáči do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu, řidíme se podle toho. Čas pečení cca 45 minut, je pouze orientační. Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 5 minut.

Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Čaj provoní celý byt.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autorka receptu

+Bábrle+

+Bábrle+

Je autorkou 1281 receptů
Sledovat autorku

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Citron  g 0 kcal
Cukr krystal  g 0 kcal
Rum  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat