Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívaný kůzlečí hřbet

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Na nadívaný kůzlečí hřbet: 1 vykostěný kůzlečí hřbet, 1 vepřová síťka na pečení masa, olivový olej na osmahnutí Na nádivku: 400 g vepřového mletého masa, 100 g vnitřností z kůzlete, 100 g pórku, 1 žemle (kostičky), 100 g másla, 2 vejce, 1 svazek kopru (posekaného), sůl, pepř Na omáčku: kosti z kůzlečního hřbetu (rozseknuté), 500 g kořenové zeleniny, 1/2 l masového vývaru, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce pelyňku černobýlu (drhnutého) - můžeme vynechat Jako první vložíme vepřovou síťku na maso na 15 minut do studené vody. Během této doby si připravíme nádivku. Jemně nakrájený pórek spolu s vnitřnostmi nakrájenými na malé kousky lehce podusíme na másle, potom necháme trochu vychladnout a zapracujeme do mletého vepřového masa spolu se 2 vejci a kostičkami žemle do vláčné nádivky. Osolíme, opepříme a přichutíme koprem. Potom rozprostřeme na vál dobře vymačkanou vepřovou síťku, vložíme do ní vykostěný hřbet, do kterého jsme dali nádivku, a vytvoříme velkou ruládu zabalenou do síťky. Místo síťky můžeme maso ovázat kuchyňskou nití. Ve velkém pekáči rozehřejeme olivový olej, opečeme nadívané kůzlečí důkladně ze všech stran a dáme v pekáči do trouby předehřáté na 180°C. Nadívané kůzlečí pečeme 25-30 minut. Občas potíráme rozehřátým máslem. Během pečení rolády si připravíme omáčku. Kosti spolu s kořenovou zeleninou dobře osmahneme, potom zalijeme horkým masovým vývarem. Přidáme rajský protlak, snítky kopru a pelyněk. Na prudkém ohni svaříme omáčku asi na 1/2 l. Jakmile zhoustne, prolisujeme ji sítem a odstavíme do tepla. Kůzlečí roládu nakrájíme na plátky, pokapeme trochou omáčky a obložíme čerstvým koprem. Zbylou omáčku podáváme odděleně. Jako přílohu podáváme brambory vařené v páře a mladé zelené fazolky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |5. června 2014
1*** Odpovědět
Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!