Staňte se našimi fanoušky na:

Žížalkový koláč - dia 492g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhaný tuk, 40g sladidla a žloutky rozmíchané s mlékem a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odležet. Tvaroh utřeme se žloutky, solamylem, 140g sladidla a kakaem, v případě potřeby zředíme několika lžícemi mléka. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu a zlehka vmícháme do tvarohu. Dortovou formu (prům.22cm) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno nastrouháme a rovnoměrně rozprostřeme polovinu těsta. Potřeme ji tvarohovým krémem a navrch nastrouháme zbylé těsto. Koláč pečeme při 180°, 50 minut. Hotový koláč necháme zchladnout ve formě, opatrně sejmeme rozevírací část a necháme úplně vychladnout. TIP: Místo kakaa, můžeme do tvarohu nastrouhat jablko a ochutit troškou mleté skořice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Konato |7. července 2013
Od této kuchařky je všechno vynikající - viz její recepty. Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
Hrabča |6. července 2013
super Odpovědět
martinnatr |6. července 2013
uložím Odpovědět
Bábrle Inka |5. července 2013
VARIANTA PRO ZDRAVÉ: Místo Korunního cukru pro diabetiky, použijeme stejné množství cukru krupice. Odpovědět
FIFINA|4. řijna 2013
Vypadá dobře,zkusím ho. Odpovědět
Petula86|7. července 2013
Název vypadá zajímavě,ale chutnat může dobře.Zkusím ho. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!