Staňte se našimi fanoušky na:

Štóla Jaroslavy Obermaierové

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme mouku, mandle a sůl, uprostřed vyhloubíme důlek. V mléku rozpustíme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Vlijeme do důlku a smícháme s trochou mouky. Mísu přikryjeme a postavíme na teplé místo. Necháme asi 15 minut kynout, pak přidáme zbytek cukru, 300g másla a mandlové aroma, zaděláme hladké a pružné těsto. Povrch poprášíme lehce moukou, mísu přikryjeme a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout. Marcipán prohněteme se 100g moučkového cukru a s pistáciemi, vyválíme asi 30 cm dlouhý váleček. Těsto prohněteme, přendáme na vál a vytvarujeme ovál na délku formy na štólu. Doprostřed oválu dáme marcipánový váleček, překryjeme polovinou těsta a umístíme do vymaštěné formy. Pečeme cca hodinu. Zbytek másla rozpustíme a bohatě potřeme povrch ještě horké štóly. Pak ji celou hustě posypeme moučkovým cukrem. Asi 26 kousků - 1 kousek = 280 kcal - 28g sacharidů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!