Staňte se našimi fanoušky na:

Koblížky 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Smícháme droždí a 2 lžíce teplé vody a necháme vzejít kvásek. 2) Kvásek smícháme s moukou, mlékem, máslem, žloutky a cukrem, přidáme špetku soli a skořici. Vypracujeme měkké a lepivé těsto. Poprášíme moukou přikryjeme potravinářskou folií a utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout. 3) Poté těsto vyválíme v placku silnou asi 1 cm. Z ní vykrajujeme koblížky – velikost záleží na nás, já to dělám sklenicí o průměru kolem 5 cm. 4) Koblížky rozprostřeme na plechu, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. 5) Smícháme cukru a dvě špetky soli a semínka z vanilkového lusku. Prsty vše promícháme. 6) Koblížky smažíme v asi 6 cm vysoké olejové vrstvě do zlatova z každé strany. 7) Ihned po vyndání z pánve je obalíme ve vanilkovém cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
Vladenka |28. dubna 2015
daly by se naplnit marmeládou? Třeba i po usmažení? Odpovědět
sonizna |28. dubna 2015
Zkusím Odpovědět
objev |27. dubna 2015
Koblížky mám spojené s masopustem, ale hodí se i k Velikonocím... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!