Staňte se našimi fanoušky na:

Hokkaido cheescake

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Umleté sušenky smíchejte se skořicí, změklým máslem, 1 vejcem a citronovou kůrou (mělo by vzniknout drobivé těsto), těsto vmáčkněte do dortové formy (korpus by měl být vysoký asi 1 cm). Pečte asi 10-15 minut na 200°C. Ostatní vejce rozmíchejte se sýrem, přidejte citronovou šťávu, cukr, vnitřek vanilkového lusku, ořechy a jemně nastrouhanou dýni. Směs vlijte na předpečený korpus a pečte cca 40 minut na 160°C. Hotový nechte zchladnout, přetáhněte potravinovou fólií a dejte do lednice. Podávejte až druhý den a ozdobit můžete např. zakysanou smetanou, šlehačkou, čokoládou nebo třeba mandlovým griliášem. Griliáš: Zkaramelizujte cukr, až bude úplně rozpuštěný, vsypeme nasekané mandle a směs rozložíme na pečící papír lehce potřený olejem. Když karamel vystydne, dáme ho do mikrotenového sáčku, roztlučeme na menší kousky a ozdobíme cheescake.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!