Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňský krémový koláč

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na těsto ohřejeme 125 ml mléka a v něm rozpustíme 30g másla. Dáme vychladnout a pak vmícháme vejce. Do mísy nasypeme mouku a rozdrobíme droždí. Přidáme 30g cukru, sůl, mléčnou směs a uhněteme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Na pánvi rozpustíme 40g másla, 75g cukru a med. Mícháme, až se cukr rozpustí a získá karamelovou barvu. Vmícháme mandle, 3 lžíce mléka a necháme vychladnout. Vykynuté těsto dáme do vymazané dortové formy a necháme znovu kynout. Pak na ně rozdělíme mandlovou směs, pečeme při vyšší teplotě 20-25 minut, necháme vychladnout. Z mléka odebereme 4 lžíce a rozmícháme v něm 3 lžíce cukeu a pudink. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudink, krátce povaříme a dáme vychladnout. Zbylé máslo utřeme do pěny s hotovým pudinkem. Korpus vodorovně rozkrojíme, spodní díl potřeme krémem, přiklopíme horním dílem a dáme do chladničky. Před podáváním lehce posypeme okraj koláče moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |6. ledna 2015
Vypadá skvěle Odpovědět
Gogosek |7. řijna 2014
Mňam :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!