Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňská bublanina

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vymazanou a vysypanou formu naplníme vypeckovanými mirabelkami. Do husté pěny utřeme žloutka s máslem a oběma cukry, vmícháme po částech ušlehanou smetanu a mouku, nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na ovoce a pečeme nejprve asi 30 minut na 170°C, pak mírně zvýšíme teplotu a pečeme ještě asi 10 minut, dozlatova. Hotový pocukrujeme. Tip: Místo mirabelek můžeme dát blumy nebo slívy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!