Staňte se našimi fanoušky na:

Adventní koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve vyšší míse smícháme mouku, sůl, cukr, vejce a rozdrobené droždí. Pomalu zapracujeme vychladlé rozpuštěné máslo, postupně přidáváme také nahřáté mléko. Těsto by mělo být vláčné, hladké a nesmí se lepit na stěny mísy. Poprášíme je moukou a pod utěrkou necháme na teple kynout asi 40 minut. V misce promícháme med, marmeládu se špetkou skořice, a aby se směs lépe roztírala, prohřejeme ji na mírném ohni. Těsto na pomoučeném válu rozválíme na obdélník. Plát těsta potřeme nejdřív medovou směsí, pak kůru z pomeranče naškrábeme na nudličky a posypeme jimi těsto, které pevně svineme. Roládu pak nakrájíme na 5 cm široké šneky. Dno vymazané dortové formy vyložíme pečícím papírem a naskládáme do ní nastojato šneky. Měly by mezi nimi zůstat malé mezery. Necháme ještě asi 20 minut kynout. Koláč potřeme směsí rozehřátého medu s máslem a pečeme asi 50 minut na 165°C. Upečený nakonec posypeme pomerančovými nudličkami a můžeme ozdobit mátou nebo meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!