Staňte se našimi fanoušky na:

Medovník jako z restaurace

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky z těsta: 1 vejce,15 dkg cukru krystal (nebo písek),5 dkg tuku,2 lžíce medu,5 lžic mléka,1 kávová lžička sody. Vše vaříme 2 min. - za neustálého míchání hmota hnědne - karamelizuje.Odstavíme a teplé nalejeme do misky, kde je odváženo:45 dkg hladké mouky - zpracujeme pomocí měchačky a ihned vyklopíme na vál, kde zpracujeme ještě za tepla pomocí malého množství hl. mouky v hladké těsto. Postupně vyválíme 4 tenké placky. Plech musí být vymazaný a předehřátý! Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po chvilce opatrně pomocí plochého nože sesunout na rovnou desku. Takto se upečou všechny 4 placky. Ihned hojně potíráme rumem.Takto upečené pláty potíráme máslovým krémem. Máslový krém: 25 dkg HERY nebo másla (možno i půl na půl), 35 dkg moučkového cukru,vanilkový cukr,1 žloutek vše utřít do pěny + přidat hustý pudink - vyšleháme krém a dáme zchladnout.Trošku krému si nechám na boční části Medovníku a na jeho vrchní vrstvu. Celý pak posypeme směsí strouhaného perníku a vlašských ořechů.V chladu necháme odležet nejlépe 2 dny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
kockaviky |29. listopadu 2013
výborný moučník Odpovědět
lubela |22. řijna 2013
to může být dobré Odpovědět
Hanina |9. řijna 2013
mňam Odpovědět
MarTina096 |9. řijna 2013
Výborné :) Odpovědět
b* |17. září 2013
like Odpovědět
Penelope |12. září 2013
parádní Odpovědět
M* |27. srpna 2013
dobré Odpovědět
zuzi |19. února 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!