Staňte se našimi fanoušky na:

Květákové řezy

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák rozebraný na růžičky si uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nasekáme nadrobno. Na lžíci oleje zpěníme nasekanou cibuli, po chvíli přihodíme slaninu nakrájenou na malé kousky a oboje opečeme lehce dohněda. Také necháme zchladnout. V míse rozšleháme vejce s olejem, přidáme mouku s kypřícím práškem, sůl a koření, přisypeme připravený květák a cibuli se slaninou a nakonec přimícháme nasekanou petrželku. Je-li těsto moc husté, zředíme ho troškou mléka, ale většinou to není potřeba. Těsto nalijeme do menšího pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou a pečeme při 180°C asi 20 - 25 minut. Hotové nakrájíme na čtverce. Podáváme teplé i studené jako doplněk k polévce nebo samostatné jídlo doplněné zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!