Staňte se našimi fanoušky na:

Kvásek-domácí výroba

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 g žitné mouky
  • 370 ml vody

Pracovní postup:

1den: 100g žitné mouky +125ml vlažné vody Dáme do vetší sklenice a přikryjeme utěrkou,necháme na teplém místě do druhého dne. 2den: 50g žitné mouky+125 ml vlažné vody To přidáme do sklenice z prvního dne,promícháme a necháme na teplém místě do třetího dne. 3den:50g žitné mouky+60ml vlažné vody To přidáme do sklenice ke kvásku,který se nám začíná rýsovat,promícháme a necháme na teplém místě do čtvrtého dne. 4den:50g žitné mouky+60ml vlažné vody To přidáme do sklenice,promícháme a necháme odpočinout do dalšího dne.Teď už je hotový a můžeme s ním pracovat.jestliže nespracujeme kvásek hned přendáme do menší nádoby a uložíme do lednice,poté si odebíráme tolik kolik je potřeba,Přidám odkaz na kterém se dočtete více a spoustu jiných věcí.Každý se liší v množství surovin,jinak je vše stejné!!!! http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/chleb-a-pecivo/jak-pripravit-kvasek-a-zakladni-testa-na-chleba/ http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/ http://www.cuketka.cz/?p=788

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |12. září 2015
díky za recept, ukládám, * Odpovědět
Bohu |12. prosince 2013
ukládám, bude se hodit na kyselo :D Odpovědět
Georgina |12. prosince 2013
ukládám a někdy vyzkouším Odpovědět
Dessyna |19. řijna 2013
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!