Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí houbový guláš

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 hrst sušených hub
  • bílý mletý pepř
  • 2 lžičky másla
  • 200 g jarní cibulky
  • 400 g krůtího masa
  • 350 g směsi mražených hub
  • 150 g žampionů
  • 4 oloupaná rajčata
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce nasekané petrželové nati
  • 1 lžíce sádla

Pracovní postup:

Sušené houby přelijte 300 ml horké vody a nechte 30 minut namočené. Nakrájejte cibulky i maso, v hrnci rozehřejte sádlo a opečte, pak zaprašte paprikou, osolte a opepřete a přidejte namočené houby i s vodou. Podlijte ještě 400 ml vody a přiveďte k varu. Duste pod poklicí cca 60 minut a podle potřeby podlévejte vodou. Rozkrájejte rajčata i žampiony, a mražené houby nechte "povolit". Houby zprudka opečte na másle, pak přidejte rajčata a poduste 8 minut. Mouku promíchejte se 100 ml vody a vešlehejte ji do guláše. Směs rajčat s houbami vmíchejte asi 10 minut před koncem vaření do guláše, osolte a opepřete. Nakonec posypte petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!