Staňte se našimi fanoušky na:

Krémová česnečka s parmezánem

Autor receptu: martina.bittnerova (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky, v kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme česnek, mírně orestujeme (nesmí se zabarvit!) a přidáme mouku. Opět krátce orestujeme, ale ne moc, aby jíška nebyla tmavá a nezkazila barvu polévky. Zalijeme vývarem (vychladlým, aby nám jíška nezhrudkovatěla), dochutíme solí, pepřem, novým kořením,bobkovým listem, brambory na malé kostičky . Na mírném ohni vaříme cca půlhodinku.Ke konci vaření přidáme smetanu a prohřejeme.Mezitím si zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky a zesklovatíme je na pánvi s lžičkou rozpuštěného másla. Bagetu si rozkrájíme na tenké plátky, pod grilem necháme zezlátnout. Na talíř servírujeme s namletým chilli, parmezánem na hoblinky a bagetou. Vše ještě pokapeme olivovým olejem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |13. listopadu 2014
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!