Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na smetaně

Autor receptu: E.Va. (20 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na oleji opražíme na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme naporcovaného králíka a ze všech stran osmažíme, aby se maso zatáhlo. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme trochou vývaru. Přidáme pár kuliček nového koření, bobkový list a sůl a necháme cca hodinu dusit - podle potřeby přilíváme vývar (tak aby se maso nepřipálilo, ale aby zároveň moc neplavalo). Jakmile je maso měkké (cca 1 hodina), dáme je bokem a do omáčky vmícháme sladkou smetanu. Hladkou mouku na zahuštění můžete rozmíchat ve smetaně nebo ve vodě - necháme ještě cca 20 minut povařit. Na závěr můžete přidat citronovou šťávu nebo trochu kysané smetany. Dochutíme a podáváme - my nejraději s těstovinami (kolínky).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lefkas |29. května 2016
Dostal jsem dárkem králíka, a tak jsem ho udělal přesně podle tohoto receptu, a je to moc dobré. Doporučuji i ostatním. Díky :-) Odpovědět
petrapo |26. řijna 2013
podobně dělám kuře na paprice...na zítřek máme nachystané králíka, tak třeba vyzkoušíme ;) Odpovědět
lobelka |4. května 2013
Králíka už jsem hrozně dlouho neměla. Hned jsem na něj dostala chuť. Škoda, že už je babička nepěstuje. Odpovědět
kralik.pokusny.7|12. května 2013
stejne se da pripravit i kure Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!