Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč třešně-broskve

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 100g másla, 100g cukru krupice, 1 vejce, 2 lžíce rumu, špetku soli, 250g polohrubé mouky - OBLOŽENÍ: 2 lžíce mandlových lupínků, 1 plechovku broskvového kompotu (750g), 1 sklenici třešňového kompotu (750g) 200ml smetany, 1 vanilkový cukr, 3 vejce - DROBENKA: 100g hrubé mouky, 50g cukru krupice, 75g chladné máslo Vypracujeme těsto ze všech přísad a na 30 minut ho dáme do ledničky. Těsto vtiskneme do dortové formy (prům.28cm) vyložené pečícím papírem, okraj vytáhneme do výše 4cm. Předpečeme 15 minut při 190° (horkovzduch 170°, plyn stupeň 2-3). Předpečené těsto posypeme mandlemi a poklademe okapaným ovocem. Ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem a vejci, směsí přelejeme ovoce. Uděláme si drobenku a posypeme jí koláč. Pečeme 40 minut, teplota jako při předpečení. Můžeme podávat jako teplý dezert, studený je výborný se šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
IVETULIATKO |1. září 2013
super Odpovědět
Lenny |30. srpna 2013
suprovní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!