Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s vinnou klobásou - 2 tipy

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KUKUŘIČNÝ 150g kukuřičná krupice, 600ml kuřecího vývaru, lžička soli, 50g Modřenína, 4 cherry rajčátka + Náplň: 600g hříbky, 400g klobásy neuzené, 1/2dl olivového oleje, 1 lžíce tymiánu, 2 stroužky česneku, 6 lístků bazalky, mletý pepř, sůl Krupici zamícháme do vařícího vývaru se lžičkou soli a za stálého míchání vaříme, na kaši. Nalijeme ji do kulaté koláčové formy s pečícím papírem a necháme ztuhnout. Nakrájené houby zprudka orestujeme v kastrolu na olivovém oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek, tymián a nakrájenou bazalku, opepříme, osolíme, promícháme a houby rozetřeme na ztuhlou kaši ve formě. Klobásy stočíme do šneků, spíchneme je špejlemi a rozložíme na koláč. Pečeme asi 30 minut na 160 °C dozlatova. Těsně před koncem pečení posypeme koláč na kostičky nakrájeným sýrem a rozdělíme půlky rajčátek. Pokud houby začnou během pečení příliš osychat, zakryjeme koláč papírem na pečení. BRAMBOROVÝ 3/4kg brambor uvařených ve slupce, 200g hrubé mouky, 1 vejce, lžička soli, mouka na vál, sádlo na plech, pažitka + Náplň: 1kg vinné klobásy. 300g kysaného zelí Klobásu rozdělíme na 4 části a každou stočíme do šneku. Ze zelí vymačkáme šťávu, oloupeme brambory, nastrouháme je na vál, navrchu uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce, zasypeme ho moukou smíchanou se solí a nejdřív nožem a pak rukama rychle vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na čtyři části, rozválíme je na pomoučeném vále na kola silná asi 2 cm a přendáme je na dva vymazané plechy. Na každý kruh rozdělíme zelí, položíme na něj stočenou klobásu a pečeme na 180°C dozlatova. Hotový koláč posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!