Staňte se našimi fanoušky na:

Kokosové řezy s nugátem

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Bílky ušleháme s krystalovým cukrem v tuhý sníh, pak vmícháme mouku a nakonec kokos. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem a vložíme do předehřáté trouby na 150°C. Peče se pomalu a až začíná růžovět, je hotové. Necháme na plechu vychladnout.
  2. Šleháme v páře, proto si nachystáme dva kastroly, jeden větší a jeden menší. Do většího nalijeme vodu a přivedeme k varu, a pak plamen mírně stáhneme. Do menšího dáme žloutky, mléko, 6 lžic ml. cukru a 4 lžíce kakaa, vložíme jej do většího kastrolu a šleháme do zhoustnutí. Než směs vychladne, vymícháme si změklé máslo se 2 lžícemi ml. cukru do pěny. Potom smícháme s vychladlým nugátem a rozetřeme na kokosové těsto. Necháme řádně ztuhnout v lednici.
  3. V kastrůlku rozehřejeme tuk s vařenou kávou ( dáváme bez socu ), až bude vřít, tak nasypeme 2 lžíce kakaa, promícháme a hned odstavíme. Pak přidáme 300 g ml. cukru, řádně promícháme, necháme trochu vychladnout, nalijeme na nugát a necháme ztuhnout. Vychladlé řezy krájíme na čtverečky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |20. července 2013
chutné Odpovědět
Lenny |11. července 2013
rozhodně vyzkouším Odpovědět
tepito |10. července 2013
zkusím Odpovědět
wieruska |10. července 2013
dobré Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
martinnatr |5. července 2013
uložím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!