Staňte se našimi fanoušky na:

Klopsy v rajské omáčce

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KLOPSY: 500 g mletého masa, 1 vejce, 2 lžíce mléka, trochu strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř Maso smícháme s vejcem, mlékem, česnekem, propracujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Lžící vykrajujeme noky, které dusíme v kastrolu v malém množství vody. OMÁČKA: 6 lžic oleje, 3 rovné lžíce hladké mouky, voda nebo masový vývar, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 1/2 cibule, kousek citronové kůry, sůl, 200 g rajského protlaku, lžička cukru, 1/2 lžičky skořice V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme vodou nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme koření, cibuli, citronovou kůru a vaříme dvacet minut. Podle potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Persefona |27. dubna 2013
rajská je super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!