Staňte se našimi fanoušky na:

Jednoduchý kynutý koláč z domácí pekárny

Autor receptu: Dominika (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tenhle kynutý koláč je od mé prababičky a jestli máte rádi vláčné,slaboučké koláče(což my milujeme) ,tak si ho zamilujete. Těsto jsem začala dělat v domácí pekárně na volbu "Těsto" ,ale klidně si ho můžete vypracovat ručně. Mě z pekárny chutná víc,je krásně propracované,plné bublinek,tak jak to má být.. 1,Začneme tím ,že si do kalíčku dáme droždí+ trochu cukru + trochu teplého mléka a necháme vzejít 2,Mezi tím ,co čekáme na kvásek nalijeme do pekárny zbytek mléka ,dva žloutky (bílky necháme na později na pomazáníokrajů),rozehřáté máslo (nesmí být horké,aby se nezdrcl žloutek),mouku, do jednoho rohu sůl a zasypeme(nesmí přít spolu s cukrem),do druhého rohu cukr a nalijeme kvásek,já tam ještě přidávám strouhanou kůru citronu a zapneme volbu Těsto. 3, Když máme těsto hotové,(musí být vláčné maličko lepivé),tak ho vyklopíme na plech s pečícím papírem a za pomoci hladké mouky,kterou si lehce sypeme těsto,se ho snažíme roztahat po celém plechu do tenka. 4,Pak si smícháme zakys.smetanu (1nebo 2 jak kdo má rád.my dáváme dvě) s moučkovým cukrem,aby byla sladší a polijeme těsto,rozetřeme stěrkou po celé ploše. 5,posypeme sezoním ovocem (švestky,hrušky,jakody,meruňky....) na obrázku borůvky a posypeme drobenkou 6,pečeme v předehřáté troubě ,dle vlastní zkušenosti do zlatova Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!