Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová Šarlota

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
39× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do rajnice dáme jahodovú šťavu, vysypeme do nej želatínu a necháme 5 minút stáť. Potom zahrievame na slabom ohni a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. V miske zmiešame žĺtka, práškový aj vanilínový cukor a zmes postupne za stáleho miešania pridávame k rozpustenej želatíne. Niekoľko minút ešte zahrievame na najslabšom ohni a stále miešame, kým zmes nezačne hustnúť. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do čiastočne vychladnutej zmesi pridáme tvaroh a kyslú smotanu a dobre rozmiešame. 100 g jahôd rozmixujeme s lyžicou práškového cukru. Zvyšnú časť jahôd nakrájame na plátky. Dno a boky tortovej formy vyložíme piškótami, ktoré si podľa potreby nakrájame. Na piškóty nalejeme polovicu želatínovej hmoty, pokvapkáme rozmixovanými jahodami a poukladáme niekoľko plátkov jahôd. Na jahody vylejeme zvyšnú časť želatínového krému a zarovnáme. Šarlotu uložíme najmenej na 4 hodiny do chladničky, ale lepšie je ak ju necháme v chlade celú noc. Po vychladení Šarlotu vyberieme z tortovej formy (odstránime boky formy) a povrch ozdobíme plátkami jahôd a nasekanými pistáciami. Šarlotu preložíme na tanier, okolo nej nalejeme niekoľko rozmixovaných jahôd a posypeme sekanými pistáciami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |15. ledna 2014
ukládám Odpovědět
Michele |15. září 2013
Pěkná fotka! +1 Odpovědět
Michele |15. září 2013
uloženo! :-) Odpovědět
eliska.staubertova |21. července 2013
to musi byt moc dobre Odpovědět
Linda |15. července 2013
krásné Odpovědět
Semyaza |25. června 2013
zkusím Odpovědět
Lenny |24. června 2013
lahoda Odpovědět
Peťa:-) |17. června 2013
jahodová nádhera Odpovědět
cvrcek |15. června 2013
vypadá to moc dobře Odpovědět
edita.mickova |14. června 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!