Staňte se našimi fanoušky na:

Irský chléb s podmáslím bez kynutí

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech poprašte moukou. Suché přísady promíchejte v míse a promněte je s máslem. Přilijte podmáslí a příborovým nožem směs několikrát promněte. Pak začněte pracovat prsty a velmi, velmi zlehka směs spojte tak, abyste z ní mohli vytvarovat plošší kulatý bochník o průměru asi 20 cm. Bochník přesuňte na pomoučněný plech a ostrým nožem chléb nařízněte do kříže ( napomůže lepšímu propečení). Pečte 30 až 35 minut; když na chléb zespodu poklepete, měl by znít dutě. Pokud tomu tak není, na plechu jej obraťte ‚dnem‘ vzhůru a ještě pár minut pečte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |25. února 2014
velice zajímavé, vypadá dobře, ukládám Odpovědět
aťka |3. února 2014
vypadá skvěle a jedle-a ještě k tomu bez kynutí - rychlý chlebík- vyzkouším.******* Odpovědět
Hanina |2. ledna 2014
zajímavé Odpovědět
kymlal |2. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!