Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí guláš podle sonizny

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Nejdříve upřesním množství cibule. Říká se, že na 1 kg masa má být stejné množství cibule. To ale neznamená, že cibule bude také 1 kg. Takže si nejdříve nakrájejme maso na kostky (asi 3 cm), dáme do misky. Potom do jiné ale objemově stejné misky krájíme cibuli nahrubo, do té doby, než jí bude stejné množství jako masa. (Tzn. - pokud máme půl misky masa, budeme mít půl misky cibule.) 2) Ve velkém hrnci necháme rozpustit sádlo a poté přidáme cibuli. 3) V momentě, kdy je cibule zlatavá přidáme kostky masa. Ty orestujeme dohněda ze všech stran, poté osolíme a opepříme. 4) Přidáme papriky, kmín a rajský protlak. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu, poté ztlumíme a vaříme doměkka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
sonizna |3. června 2014
Místo rajského protlaku můžeme použít jedno rajče, které sloupneme z kůže, nakrájíme na kostičky a přidáme do kotlíku. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. Viděla jsem to podávat i s těstovinami, takže jak kdo chce. A rada nakonec - nejlepší je guláš na druhý den :) Odpovědět
Robo1966|3. prosince 2016
Je vynikajuci! Len som nedal kmin,ale cesnek a majoran a pridal som 2 nastruhane zemiaky. :) Odpovědět
Effka.jesterka|11. září 2015
výborný, děkuji za super inspiraci k obědu :) Odpovědět
hanik29|5. června 2014
také tak vařím, je vynikající Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!