Živánska v alobalu

  • Živánska v alobalu
  • Živánska v alobalu
  • Živánska v alobalu
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 23.2.2013

Pracovní postup

Maso nakrájíme na kostky 3 krát 3cm. Slaninu na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli, brambory a papriku na 1/2-1cm silné, rajčata na měsíčky. Vše, kromě rajčat promícháme ve větší míse,okořeníme,osolíme a děláme balíčky z dvojité vrstvy alobalu velkého asi 40 na 30cm. Na vrch dáme rajčata,která posolíme a vše zakápneme olejem. Z tohoto množství uděláte cca 4-5 balíčků. Řádně zabalíme a dáváme pozor, aby jsme alobal nepřetrhli! Klademe na plech a pečeme při 180-200°c asi 90-100min. a čekáme jaký poklad se nám objeví po otevření jednotlivé balíčky dáme na hluboké talíře a až na nich je rozbalíme a takto servírujeme s čerstvým chlebem, kyselou okurkou, nebo zeleninovým salátem. Tento pokrm je nejlepší, když ho pečeme zahrabaný v žhavých uhlících vyhasínajícího ohně. Dá se i zjednodušit a péct v litinovém pekáči přikrytým alobalem a pak ještě poklicí,aby nám neutekla pára a pokrm se dusil a pekl zároveň.Lze připravovat ze všech druhů masa včetně ryb(při rybí živánské brambory nakrájíme na tenké plátky). Hovězí,ale jenom roštěná nakrájená na nudličky a svíčková.Dobrou chuť.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autor receptu

Robert Žofčák

Robert Žofčák

Je autorem 56 receptů
Sledovat autora

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Brambory  g 0 kcal
Cibule  g 0 kcal
Cibulka jarní  g 0 kcal
Klobása  g 0 kcal
Olej  g 0 kcal
Paprika  g 0 kcal
Rajče  g 0 kcal
Slanina  g 0 kcal
Vepřové  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

Přihlásit se k odběru
Zrušit přihlášení k newsletteru
TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat