Živánska v alobalu

  • Živánska v alobalu
  • Živánska v alobalu
  • Živánska v alobalu
Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji.
Nahrát fotku
Recept publikován 23.2.2013

Pracovní postup

Maso nakrájíme na kostky 3 krát 3cm. Slaninu na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli, brambory a papriku na 1/2-1cm silné, rajčata na měsíčky. Vše, kromě rajčat promícháme ve větší míse,okořeníme,osolíme a děláme balíčky z dvojité vrstvy alobalu velkého asi 40 na 30cm. Na vrch dáme rajčata,která posolíme a vše zakápneme olejem. Z tohoto množství uděláte cca 4-5 balíčků. Řádně zabalíme a dáváme pozor, aby jsme alobal nepřetrhli! Klademe na plech a pečeme při 180-200°c asi 90-100min. a čekáme jaký poklad se nám objeví po otevření jednotlivé balíčky dáme na hluboké talíře a až na nich je rozbalíme a takto servírujeme s čerstvým chlebem, kyselou okurkou, nebo zeleninovým salátem. Tento pokrm je nejlepší, když ho pečeme zahrabaný v žhavých uhlících vyhasínajícího ohně. Dá se i zjednodušit a péct v litinovém pekáči přikrytým alobalem a pak ještě poklicí,aby nám neutekla pára a pokrm se dusil a pekl zároveň.Lze připravovat ze všech druhů masa včetně ryb(při rybí živánské brambory nakrájíme na tenké plátky). Hovězí,ale jenom roštěná nakrájená na nudličky a svíčková.Dobrou chuť.

Diskuse k receptu

Diskuse k receptu

Autor receptu

Bagorz

Bagorz

Je autorem 56 receptů
Sledovat autora

Doporučit recept známým

Doporučit web známým
Zrušit odeslání doporučení receptu

Kalorická kalkulačka

Kalorická kalkulačka
Ingredience Hmotnost Energetická hodnota
Brambory  g 0 kcal
Cibule  g 0 kcal
Cibulka jarní  g 0 kcal
Klobása  g 0 kcal
Olej  g 0 kcal
Paprika  g 0 kcal
Rajče  g 0 kcal
Slanina  g 0 kcal
Vepřové  g 0 kcal
Celkový počet kalorií 0 kcal

Chceš vědět, kolik kalorií obsahuje náš recept? Zadej hmotnost jednotlivých surovin.

Podobné recepty

Přihlásit se k odběru
Zrušit přihlášení k newsletteru
TradicniRecepty.cz

Nákupní seznam


Suroviny můžete přidat do nákupního seznamu po otevření receptu.


Tisknout Vymazat