Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Autor receptu: ssupperr (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso osolte a opepřete Cibuli najemno nakrájejte a na troše oleje osmahněte na pánvi. Až se maso zatáhne, lehce posypejte dvěma lžícemi hladké mouky a krátce zarestujte. Takto upravené maso pokryjte slaninou, přidejte čerstvou bazalku (nemusí být ), půl sáčku suš.švestek a podlila cca 2dcl vody. V restauraci dle popisu přidali i porstské víno Přiklopte pokličkou a dejte do trouby na 30minut - 220st. Poté maso vyjměte a zbytek slijte do vysoké nádoby a ponorným mixérem dohladka rozmixujte. Měla by vám vzniknout poměrně hustá omáčka. Pokud je moc hustá nařeďte trochou vody, pokud řídká, chvíli vařením zredukujte... Omáčku ochutnejte a pokud je hodně sladká, přidejte trochu soli. Ale nepotlačte lehce nasládlou chuť úplně. Můžete ještě i dopepřit čerstvě mletým pepřem. Panenku nakrájejte na plátky. Podávejte s orestovanými brambory. Další výbornou kombinací by mohly být bramborové knedlíky. Další varianta je s kuřecím masem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |12. února 2014
:-) Odpovědět
yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
pajunc |21. listopadu 2013
to bude dobrota :) ukládám! Odpovědět
Peggy89 |21. listopadu 2013
vypadá dobře Odpovědět
eviti |6. srpna 2013
super Odpovědět
Michele |10. července 2013
dobrůtka Odpovědět
junkie09 |25. června 2013
mňam Odpovědět
olma |12. června 2013
dobrota Odpovědět
sussan |11. června 2013
Hmmmm, tak to vypadá dokonale! ♥_♥ Odpovědět
jola |11. června 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!