Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová krkovička zapečená s houbami

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky vykostěné krkovičky omyjeme a osušíme. Osolíme z obou stran a uložíme do pekáče. Z oleje a koření si uděláme zálivku a lžičkou ji natřeme na masíčko. Podlijeme trochou vody a dáme péct zakryté do předehřáté trouby na 1 hodinu při 200 ° C. Před koncem pečení krkovičku odkryjeme. Mezitím dusíme čerstvé houby na zezlátlé nadrobno posekané cibuli na sádle a másle tak dlouho, až změknou. Osolíme je a ochutíme vegetou. Podle potřeby podléváme vodou. Po hodině dáme na maso v troubě hromádku hub, plátek sýra a obložíme lístky šalvěje. Podlejeme šťávou z hub. Dáme zapéct odekryté ještě asi na 20 minut. Hotové masíčko posypeme petrželkovou natí a můžeme servírovat. Přílohou je rýže s kurkumou. Přeji Vám dobrou chuť. :-)))

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |26. listopadu 2014
like Odpovědět
Polda |4. řijna 2014
ukládám Odpovědět
piškot |30. září 2014
super Odpovědět
sonizna |8. září 2014
Šalvěj se používá v malém množství, protože má velmi výraznou chuť Odpovědět
sosik |11. června 2014
Ukladam a vyzkousim. Odpovědět
Penelope |7. února 2014
skvělé, 1+ Odpovědět
evahu |13. srpna 2013
lákavé...ukládám na vyzkoušení..1** Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
dobrota Odpovědět
Januse |16. července 2013
dala bych si hned Odpovědět
pajunc |13. července 2013
vypadá to výborně!:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!