Staňte se našimi fanoušky na:

Uzená rolka se dvěma dipy

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŠVESTKOVÝ DIP: 50ml oleje, 150g kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel), 1 cibuli, 20g cukru, 1 citron, 2g divokého koření (nové koření,jalovec,pepř,bobkový list,tymián) 30g rajského protlaku, 50g povidel, 750ml vývaru z kostky, 30g másla, sůl, 50g hladké mouky, lžičku octa, 30g mandlových lupínků Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na malé kousky a s 10g cukru podusíme na oleji. Přidáme plátky citronu, drcené divoké koření, rajčatový protlak a povidla, zalijeme vývarem a zvolna vaříme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do směsi a rozšleháme. Dochutíme zbylým cukrem, solí octem a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Omáčku přecedíme, přidáme mandle a znovu povaříme. KŘENOVÝ DIP: 50g hladké mouky, 40ml oleje, špetku muškátového květu, 200ml masového vývaru z kostky, 10g soli, 20g cukru, 250ml smetany, 70g strouhaného křenu, 30g másla Mouku zpěníme na oleji a uděláme jíšku. Okořeníme ji muškátem a zalijeme vývarem. Rozšleháme, osolíme a zvolna vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu a ještě povaříme. Osolíme, osladíme, přidáme křen i máslo a necháme přejít varem. MASO: Maso vaříme pod poklicí doměkka a pak je scedíme, nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou. Omáčky podáváme zvlášť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |3. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!